x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suspectul din Austin a lăsat un videoclip înainte să se sinucidă

Suspectul din Austin a lăsat un videoclip înainte să se sinucidă

22 Mar 2018   •   14:11
Suspectul din Austin a lăsat un videoclip înainte să se sinucidă

Suspectul bombelor din Austin a înregistrat un videoclip în care a recunoscut că el este autorul atacurilor, potrivit declaraţiilor făcute de poliţie, miercuri, scrie The Guardian.

Şeful poliţiei din Austin, Brian Manley, a declarat într-o conferinţă de presă că înainte ca Mark Conditt să se sinucidă cu o bombă amplasată în maşina sa, a realizat un videoclip de 25 de minute, găsit pe telefonul lui în această dimineaţă. În cadrul videoclipului, acesta descrie diferenţele dintre dispozitivele explozive folosite, în detaliu.

“Aş clasifica asta ca fiind o confesie”, a spus Manley. “Nu vom fi niciodată capabili să punem un raţionament în spatele acestor acte”,a adăugat acesta.

“Nu a menţionat nimic despre terorism şi nici nu a menţionat nimic despre ură. Însă, în schimb, este ţipătul unui tânăr provocat care vorbea despre provocările din viaţa personală care l-au condus în acest punct”.

Manley a afirmat că poliţia nu plănuieşte să facă public videoclipul, despre care se crede că a fost făcut între 21:00 şi 23:00, marţi, cu câteva ore înainte ca acesta să se sinucidă. Manley a declarat că tânărul plănuia să comită mai multe crime, însă a refuzat să ofere mai multe detalii în acest sens.

 

×