x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Susţinătorii independenţei Scoţiei conduc pentru prima dată într-un sondaj de opinie. Referendumul are loc pe 19 septembrie

Susţinătorii independenţei Scoţiei conduc pentru prima dată într-un sondaj de opinie. Referendumul are loc pe 19 septembrie

de Agerpres    |    07 Sep 2014   •   10:08
Susţinătorii independenţei Scoţiei conduc pentru prima dată într-un sondaj de opinie. Referendumul are loc pe 19 septembrie

Susţinătorii independenţei Scoţiei sunt pentru prima dată în frunte într-un sondaj care urmează să fie public duminică de Sunday Times, cu 11 zile înainte de referendum, relatează AFP şi Reuters.

Conform sondajului YouGov/Sunday Times, procentul celor care ar vota "da" la referendum este de 51%, în timp ce tabăra opozanţilor este cotată cu 49%.

Deşi diferenţa de două puncte procentuale se înscrie în marja de eroare recunoscută de sondaje, rezultatul noului sondaj sporeşte spectaculos suspansul înaintea referendumului de la 18 septembrie, oferind şanse serioase Partidului Naţional Scoţian (SNP) al lui Alex Salmond.

Astfel, tabăra care susţine independenţa a redus în doar o lună diferenţa de 22 de puncte procentuale care o separa de cei care ar vota "nu" la referendum, a precizat Sunday Times.

"Sondajul YouGov arată că naţionaliştii au obţinut un avans de două puncte procentuale şi ar urma să câştige la referendum", a adăugat publicaţia.

După luni de zile în care sondajele arătau că adepţii independenţei se îndreptau spre eşec, sondajele recente au arătat că diferenţa se reduce, până într-acolo încât a apărut o perspectivă reală ca separatiştii să-şi atingă obiectul de a sparge uniunea cu Anglia, veche de 307 ani.

×
Subiecte în articol: referendum scotia independenta scotia