x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de mii de vietnamezi evacuaţi din calea taifunului Haiynan

Sute de mii de vietnamezi evacuaţi din calea taifunului Haiynan

10 Noi 2013   •   11:02
Sute de mii de vietnamezi evacuaţi din calea taifunului Haiynan

Peste 600.000 de persoane au fost evacuate în Vietnam, înainte de sosirea taifunului Haiynan, au anunţat autorităţile locale. Responsabil deja moartea câtporva mii de persoane în Filipine, taifunul ar urma să se abată asupra Vietnamului luni dimineaţă.

"Am evacuat peste 174.000 de gospodării, adică peste 600.000 de persoane", a anunţat Ministerul pentru Controlul Inundaţiilor şi Intemperiilor din Vietnam, într-un comunicat citat de AFP. În acelaşi timp, circa 200.000 de oameni au fost autorizaţi să se întoarcă la casele lor, în condiţiile în care taifunul şi-a schimbat traiectoria.

Haiyan, unul dintre cele mai violente taifunuri din istorie, a pierdut din intensitate în urma traversării Mării Chinei de Sud. El ar urma să fie retrogradat în categoria 1, atunci când va atinge coasta vietnameză, luni dimineaţa, cu 24 de ore mai târziu decât s-a prevăzut iniţial. De asemenea, taifunul se va deplasa mai spre nord decât s-a estimat.

"Haiyan avansează rapid spre nord/nord-vest, cu o viteză de 35 de km pe oră", precizează Biroul de Meteorologie din Vietnam. Taifunul urmează să atingă coasta vietnameză luni, la ora locală 7.00, cu rafale de vânt ce vor ajunge la 74 de km/oră,  mult mai puţin violente decât maximele de 300 km/oră înregistrate în Filipine vineri.

×
Subiecte în articol: taifunul Haiyan