x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un virus asemănător Ebola a ucis cinci persoane în Tanzania

Un virus asemănător Ebola a ucis cinci persoane în Tanzania

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   23:15
Un virus asemănător Ebola a ucis cinci persoane în Tanzania
Sursa foto: Hepta

Virusul Marburg, asemănător Ebola, a ucis cinci persoane în Tanzania. Luna trecută, un focar al virusului a fost descoperit și în Guineea Ecuatorială.

Virusul Marburg a ucis cinci persoane în regiunea nord-vestică Kagera din Tanzania, a anunțat Ministerul Sănătății din țara africană, potrivit BBC. Trei persoane sunt tratate în spital, iar autoritățile urmăresc 161 de contacte.

Strategia Tanzaniei de a controla răspândirea a fost lăudată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Eforturile autorităților din domeniul sănătății din Tanzania de a stabili cauza bolii sunt un indiciu clar al determinării de a răspunde eficient la focar”, a declarat directorul regional al OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti.

Virusul Marburg este asemănător virusului Ebola. Este la fel de mortal și ucide în medie jumătate dintre cei infectați, spune OMS. Este o boală severă, cu simptome care includ dureri de cap, febră, dureri musculare, vărsături de sânge și sângerare.

Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale pentru a trata virusul, dar hidratarea intensă pe cale orală și intravenoasă crește șansele de supraviețuire.

Infecțiile recente și decesele au fost pe continentul african, unde sute de oameni au murit în trecut din cauza virusului. Virusul a fost identificat pentru prima dată în 1967, după ce 31 de persoane s-au infectat și au murit în Germania și Serbia.

De atunci, au mai apărut focare în Guineea, Uganda, Angola, Republica Democratică Congo, Kenya și Africa de Sud. În iulie anul trecut, două persoane din Ghana au murit din cauza virusului și 98 de contacte au fost puse în carantină. Două luni mai târziu, țara a declarat sfârșitul focarului.

În 2021, oficialii din domeniul sănătății din Guineea au confirmat primul caz de virus din Africa de Vest, în timp ce un focar din Angola în 2005 a ucis mai mult de 300 de persoane. Printre oameni, virusul se răspândește în special prin intermediul fluidelor corporale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tanzania virus