x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O țară prelungește vacanța elevilor din cauza epidemiei de holeră

O țară prelungește vacanța elevilor din cauza epidemiei de holeră

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2023   •   20:55
O țară prelungește vacanța elevilor din cauza epidemiei de holeră
Sursa foto: Hepta

 Autoritățile dintr-un stat african au decis să amâne redeschiderea școlilor din cauza epidemiei de holeră. Cursurile vor fi suspendate cel puțin două săptămâni, anunță BBC.

Malawi a suspendat redeschiderea școlilor primare și secundare din două orașe importante, în urma unei epidemii de holeră care a provocat până acum moartea a 595 de persoane.

Școlile din capitala Lilongwe și din centrul comercial, Blantyre, vor rămâne închise cel puțin încă două săptămâni după sărbătorile de Crăciun și Anul Nou.

Epidemia de holeră a început în martie 2022, dar s-a agravat în ultima vreme. Nouăsprezece persoane au murit în ajunul Anului Nou.

Holera se transmite prin alimente sau apă contaminate. Boala afectează copiii și adulții, provocând diaree severă, și poate ucide în câteva ore dacă nu este tratată. Autoritățile sanitare spun că debutul sezonului ploios ar putea înrăutăți situația, deoarece apele amestecate cu deșeuri poluează sursele de apă potabilă. Lipsa unui sistem de drenaj adecvat în ambele orașe este, de asemenea, un factor agravant.

Epidemia de holeră s-a răspândit în aproape toate cele 28 de districte din Malawi. Centrele africane pentru controlul bolilor se declară îngrijorate de creșterea numărului de decese cauzate de holeră în Malawi, pe care o atribuie faptului că pacienții nu primesc tratament la timp.

Anunțul de luni i-a înfuriat pe unii părinți. Totuși, ministrul Sănătății, Khumbize Chiponda, a declarat că guvernul regretă orice inconvenient și că „decizia a fost luată doar în interesul siguranței elevilor". Ministrul a mai spus că redeschiderea școlii va fi amânată cu cel puțin două săptămâni.

×
Subiecte în articol: holera şcoli malawi