x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tarzan a plecat într-o junglă mai bună

Tarzan a plecat într-o junglă mai bună

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2024   •   08:40
Tarzan a plecat într-o junglă mai bună

Actorul american Ron Ely, cunoscut pentru interpretarea rolului „Tarzan” din serialele de televiziune omonime difuzate în anii ’60, a murit la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut pe Instagram de fiica sa. „Lumea a pierdut unul dintre cei mai mari oameni pe care i-a cunoscut - iar eu mi-am pierdut tatăl”, a scris Kirsten Casale Ely.

În timpul filmărilor dintre anii 1966 și 1968, Ely a jucat inclusiv în scenele spectaculoase, pline de cascadorii, suferind mai multe fracturi și fiind atacat de animale.

În anii ’80, Ely Ron a jucat în comedia romantică de succes The Love Boat și în Wonder Woman. În aceeași perioadă, a fost gazda concursurilor Miss America. S-a retras din actorie în 2001, dar a revenit pentru o scurtă perioadă 13 ani mai târziu, pentru a juca rolul bătrânului amish, din filmul Expecting Amish. Ely a trecut de la film la scris, fiind autorul a două romane de suspans. 

Tragedia din California

Născut în Texas, în 1938, Ron Ely s-a căsătorit în 1959 cu prietena sa din liceu, însă a divorțat doi ani mai târziu.

S-a căsătorit a doua oară în 1984 cu Valerie Lundeen, cu care a avut trei copii și o poveste înfiorătoare. În 2019, Valerie a fost înjunghiată mortal de propriul fiu, Cameron, în casa familiei, din California. Poliția sosită la locul crimei l-a împușcat. Acesta a fost ucis la rândul său de polițiștii sosiți la fața locului, care l-au considerat o amenințare directă. Ron Ely a dat poliția în judecată, însă verdictul judecătorilor a fost că agenții au acționat în legitimă apărare. 

„Tarzan” a încetat din viață la locuința sa din Los Alamos, California, pe 29 septembrie, însă anunțul din partea familiei a venit aproape o lună mai târziu.

Personajul de ficțiune „Tarzan” a apărut în 1912 în cartea „Tarzan of the Apes”, scrisă de Edgar Rice Burroughs. Fiul unui lord englez, copilul Tarzan își pierde familia în jungla africană. Este crescut de un trib de maimuțe dintr-o specie necunoscută, se întoarce pentru scurtă vreme în civilizație dar doar pentru a constata că nu dorește acest stil de viață și revine la aventurile sale din junglă.

Rolul „Tarzan” a fost jucat în filmele din perioada 1932 - 1948 de actorul american născut la Timișoara Johann Peter Weissmuller. Acesta a intrat în industria cinematografiei după o carieră sportivă extraordinară, care a inclus medalii olimpice de aur la înot și recorduri mondiale la această disciplină.    

×
Subiecte în articol: tarzan ron ely murit