x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe India a spus stop telegrafului. Începând de azi, telegramele au intrat în istorie

India a spus stop telegrafului. Începând de azi, telegramele au intrat în istorie

15 Iul 2013   •   17:04
India a spus stop telegrafului. Începând de azi, telegramele au intrat în istorie
Sursa foto: EPAPIYAL ADHIKARY

Sute de indieni s-au înghesuit, ieri seară, să trimită o ultimă telegramă, serviciul folosit de milioane de indieni de mai bine de 160 de ani fiind desfiinţat începând de azi.

Cele 75 de oficii de unde se puteau trimite telegrame au fost înţesate de nostalgici care au vrut să comemoreze astfel închiderea acestei facilităţi care abia cu 30 de ani în urmă ajungea la apogeu.

Anticipând cererea, funcţionarii angajaţi la serviciul de telegraf au fost chemaţi înapoi din concedii, pentru o ultimă zi de lucru.

Shameem Akhtar, directorul serviciului de telegrame, spune că într-o epocă în care comunicarea se poate face e-mail sau sms, serviciul de telegrame nu-şi mai are rostul.

"Avem pierderi din ce în ce mai mari. Nu mai era fezabil să menţinem serviciul", a explicat Akhtar. India are în prezent peste 867 de milioane de utilizatori de telefoane mobile.

Potrivit ministrului de telecomunicaţii din această ţară, India a pierdut echivalentul a 250 de milioane de dolari în ultimii şapte ani menţinând serviciile de telegraf.

Primul serviciu de telegraf a fost dat în folosinţă în India în 1850. Apogeul facilităţii a fost atins în anii 1980, când în India existau peste 45.000 de birouri de telegraf, trimiţându-se, în medie, 600.000 de telegrame pe zi. 

×
Subiecte în articol: telegraf india