x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni Franţa-Italia: Preşedintele francez l-a invitat pe omologul său italian la Paris, pentru o vizită de stat

Tensiuni Franţa-Italia: Preşedintele francez l-a invitat pe omologul său italian la Paris, pentru o vizită de stat

15 Feb 2019   •   21:30
Tensiuni Franţa-Italia: Preşedintele francez l-a invitat pe omologul său italian la Paris, pentru o vizită de stat

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a invitat vineri pe omologul său italian Sergio Mattarella să efectueze o vizită de stat în Franţa "în următoarele luni", a anunţat Preşedinţia franceză, după tensiuni între cele două ţări, informează AFP.

Invitaţia a fost transmisă de către ambasadorul Franţei în Italia, care a fost primit vineri de Mattarella, după ce a revenit la Roma la o săptămână după ce fusese chemat pentru consultări la Paris în urma unor atacuri verbale formulate de doi lideri populişti italieni la adresa lui Macron.

Rechemarea ambasadorului a intervenit după ce vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), s-a întâlnit cu reprezentanţi ai 'vestelor galbene', mobilizaţi de mai multe săptămâni împotriva preşedintelui Macron.

Aceasta a fost precedată de o serie de atacuri ale lui Di Maio, precum şi ale celuilalt vicepremier, Matteo Salvini, şeful partidului de extremă dreapta Liga, împotriva Franţei, a guvernului de la Paris şi a preşedintelui Macron, chemând chiar la demisia acestuia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: franta italia tensiuni Macron mattarella