x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud: Nordul lansează baloane cu gunoaie

Tensiuni la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud: Nordul lansează baloane cu gunoaie

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   12:30
Tensiuni la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud: Nordul lansează baloane cu gunoaie

Coreea de Nord a lansat peste 150 de baloane cu gunoaie în Coreea de Sud începând de marți seară, potrivit armatei din Coreea de Nord, la câteva zile după ce Phenianul a amenințat că va trimite „mormane de mizerie” peste graniță ca represalii la afișarea de pliante împotriva regimului.

Autoritățile sud-coreene au emis alerte de urgență, sfătuind cetățenii să evite zonele unde ar fi putut ateriza baloanele.

Baloanele conțineau gunoaie, inclusiv fecale de animale, potrivit presei sud-coreene, dar JCS nu a confirmat acest lucru.

Un alt mesaj trimis dimineața locuitorilor din provincia Gangwon i-a sfătuit pe cetățeni să raporteze obiectele „în formă de balon alb”.

Ministerul sud-coreean al Apărării a confirmat pentru NK News că baloanele au ajuns și în regiuni din afara granițelor, inclusiv în Seul și în provinciile Chungcheong, Gyeongsang și Jeolla, difuzând fotografii care arată baloane albe mari care transportă ceea ce par a fi saci de gunoi.

În unele fotografii, conținutul s-a revărsat pe străzile orașului, dar părea să includă doar gunoaie, nu și pliante de propagandă.

JCS a avertizat că baloanele pot provoca daune nu doar locuințelor, ci și aeroporturilor și autostrăzilor.

Nu este clar câte baloane a lansat Coreea de Nord, dar mai multe posturi sud-coreene au raportat că armata din Coreea de Sud a detectat peste 150 de baloane până la ora 10.30.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord coreea de sud