x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroristii ataca in Indonezia

Teroristii ataca in Indonezia

10 Sep 2004   •   00:00

Cel putin opt persoane si-au pierdut viata si peste 100 au fost ranite ieri intr-un atentat cu masina-capcana in capitala Indoneziei, Jakarta. Surse locale sustin ca tinta atacului ar fi fost Ambasada Australiei din oras.

ANCA ALDEA

O explozie puternica s-a soldat cu moartea a cel putin opt persoane la Jakarta. Potrivit autoritatilor, o masina-capcana a sarit in aer in cartierul financiar din capitala indoneziana, unde se afla cateva reprezentante diplomatice, intre care ambasadele Rusiei si Australiei. Televiziunea britanica Sky a anuntat ca nici un responsabil diplomatic strain nu a fost ucis sau ranit in deflagratie. Presa locala sustine ca explozia s-a soldat cu opt morti, dar numarul celor ucisi ar putea creste, mai ales ca in spitale se afla cel putin 100 de raniti.

IN FATA AMBASADEI. Surse apropiate anchetei au declarat ca portile ambasadei australiene au fost distruse de deflagratie, in timp ce cladirea misiunii ruse a fost usor avariata. Corespondentii straini ai agentiilor de presa au declarat ca masina-capcana, parcata in fata ambasadei, avea numere de inmatriculare australiene, motiv pentru care stationarea ei in zona nu a dat de banuit fortelor de securitate ale misiunilor diplomatice.

Martorii oculari au vazut scene de groaza. Resturi ome-nesti, sange imprastiat pe strazi, geamuri sparte pe o suprafata considerabila in jurul masinii-capcana, din care n-a mai ramas mai nimic.

DEJÀ-VU. Nu este pentru prima data cand indonezienii sunt martorii neputinciosi ai unor atacuri teroriste de o asemenea amploare. Anul trecut, o explozie la Hotelul Marriot din cartierul financiar al capitalei indoneziene a provocat moartea a 12 persoane. In urma cu doi ani, o deflagratie intr-o discoteca din Bali a ucis 202 de oameni. Seful politiei indoneziene, Da’i Bachtiar, considera ca vinovata pentru cele trei deflagratii este gruparea islamista Jemaah Islamiyah, suspectata, ca multe alte organizatii teroriste, ca are legaturi cu reteaua Al-Qaeda a lui Ben Laden.

×
Subiecte în articol: externe