x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Test pentru Schröder

Test pentru Schröder

19 Mai 2005   •   00:00

Alegatorii din landul Renania de Nord-Westfalia decid, duminica, daca aceasta regiune din vestul Germaniei va ramane un fief al social-democratilor lui Gerhard Schröder, asa cum este de 39 de ani.

Scrutinul este un fel de repetitie generala pentru alegerile legislative din toamna lui 2006, iar batalia dintre social-democrati si crestin-democrati se anunta foarte stransa. Doar in acest land sunt 13,3 milioane de alegatori, care reprezinta o cincime din totalul germanilor cu drept de vot. Miza este cu atat mai mare cu cat Renania de Nord-Westfalia este ultimul bastion al actualei coalitii aflate la putere la nivel national.

DIFERENTA DE 10%. Social-democratii sunt in declin, mai ales ca la regionalele din februarie au fost dominati de adversarii conservatori, care le-au "suflat", din 1999 incoace, cinci landuri.

SONDAJE. Potrivit celor mai recente sondaje, partidul lui Schröder se afla si acum in urma opozitiei crestin-democrate. Social-democratii sunt creditati cu 35% din intentiile de vot, in timp ce conservatorii ar fi votati de 44% dintre cei chestionati. Pe locul al treilea s-ar clasa ecologistii, cu 9% din voturi.

Din fericire pentru social-democratii, candidatul lor la postul de premier al landului, Peer Steinbrück, care incearca sa obtina un nou mandat, se bucura de o imagne mai buna decat adversarul sau crestin-democrat.

×
Subiecte în articol: externe