x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Thailanda vrea să legalizeze cazinourile

Thailanda vrea să legalizeze cazinourile

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2024   •   10:15
Thailanda vrea să legalizeze cazinourile
Sursa foto: Hepta

Guvernul thailandez are în vedere elaborarea unui proiect de lege privind cazinourile și, dacă va fi adoptat de parlament, va genera mai multe locuri de muncă și venituri pentru stat și va permite crearea unui mega-proiect de divertisment, a declarat vineri premierul Srettha Thavisin..

Cazinourile sunt ilegale în Thailanda, iar singurele jocuri de noroc permise sunt cursele de cai și loteria, controlate de stat, deși jocurile de noroc ilegale sunt frecvente, cazinourile clandestine și pariurile pe fotbal fiind foarte răspândite, scrie Reuters.

Cea de-a doua economie din Asia de Sud-Est ia în considerare posibilitatea de a permite cazinourile ca un alt mijloc de a atrage investiții și turism, potrivit unui studiu din parlament care a fost adoptat joi seara.

Mulți din industrie consideră că o piață legală a cazinourilor din Thailanda ar fi un succes uriaș în atragerea de vizitatori de peste hotare, oferind o concurență puternică pentru cel mai mare centru de jocuri de noroc din lume, Macao, singurul loc din China unde cetățenii pot juca legal în cazinouri.

„Putem reglementa economia gri și putem colecta taxe... Nu dorim să promovăm jocurile de noroc, ci mai degrabă să le supraveghem și să folosim investițiile pentru a crea locuri de muncă”, a declarat Srettha într-o postare pe X.

Legalizarea jocurilor de noroc a fost discutată în trecut, dar niciun guvern nu a mers mai departe din cauza opoziției publice.

În Thailanda există cazinouri clandestine, dar un număr mare de persoane călătoresc în Cambodgia vecină și nu numai pentru a vizita complexe de cazinouri uriașe, venituri care, potrivit susținătorilor jocurilor de noroc, ar putea fi păstrate în țară.

Complexul de divertisment propus, a cărui locație nu a fost dezvăluită de Srettha, ar avea o sală de concerte și o sală de sport, printre altele, plus o sală de jocuri de noroc, deși aceasta ar reprezenta doar între 3% și 10% din suprafața totală, a declarat el pe X social media.

Cabinetul va trebui să prezinte un proiect de lege parlamentului pentru examinare, a adăugat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: thailanda legalizare cazinouri