x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe The Guardian intreaba: Ce fac masonii in Parlamentul britanic?

The Guardian intreaba: Ce fac masonii in Parlamentul britanic?

05 Feb 2018   •   12:29
The Guardian intreaba: Ce fac masonii in Parlamentul britanic?

Intr-un articol din cotidianul The Guardian, jurnalistul Ian Gobain recunoaste ca, aparent, informatia sa nu are nimic senzational. In ultima instanta, lojele masonice sunt un fenomen obisnuit. In cazul de fata insa este vorba de loje secrete, infiintate special pentru membri ai parlamentului si pentru ziaristii care scriu pe politic.

 

Numele celor fac parte din aceste loje este secret pentru restul lumii, dar o oarecare neincredere exista chiar intre aceste structuri. Unul dintre membri New Welcome Lodge, unde sunt primiti numai alesi britanici si functionari ai Parlamentului, a declarat ca ei incearca sa-i tina la distanta pe jurnalistii de la Gallery Lodge, pentru ca, desi intra in fratia masonica, nu toti nutresc intentii cinstite.

Seful Marii Loji unite a Angliei, David Staples, a incercat sa spulbere aceste suspiciuni, declarand ca totul nu este decat armonie si ca practicile practicate de jurnalisti nu ascund contradictii. "In pofida a aceea ce spun unii si altii, aparteneneta la lojile masonice ii ajuta pe jurnalisti, politicieni, politisti si juristi sa serveasca mai bine societatea", a lansat Staples.

Intr-o scrisoare deschisa, acelasi Staples sustine ca masonii nu incearca sa blocheze procesul de reforme in politie, ce presupune, printre altle, cresterea numarului de femei, persoane de culoare sau reprezentanti ai minoritatilor nationale in structurile de conducere ale acestei institutii de securitate.

 

 

×