x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe The Sun - SIDA "made in Romania"

The Sun - SIDA "made in Romania"

de Anca Aldea    |    17 Noi 2006   •   00:00

Ofensiva jurnalistica a tabloidului britanic The Sun impotriva imigrantilor romani continua si saptamana aceasta. Dupa ce presa din Regat i-a avertizat pe englezi ca imigrantii romani si bulgari reprezinta un pericol la adresa securitatii interne, ca sunt hoti, violatori si tuberculosi, ieri The Sun si-a prevenit cititorii cu privire la imigrantii est-europeni purtatori de virus HIV.

Cotidianul sustine ca romanii si bulgarii infectati cu HIV sau bolnavi de SIDA vor da buzna in Marea Britanie incepand cu anul viitor. Pseudologica tabloidului este construita pe o serie de statistici ale Agentiei pentru Protejarea Sanatatii si pe realitatea "covarsitoare" ca, dupa 1 ianuarie 2007, dupa ce Romania si Bulgaria vor adera la Uniunea Europeana, valuri de imigranti se vor napusti in Marea Britanie, suflandu-le britanicilor slujbele de sub nas. Intr-un studiu al Agentiei se arata ca, pe langa cei aproximativ 59.000 de britanici infectati cu HIV, anul trecut s-au inregistrat aproape 8.000 de noi cazuri de imbolnavire, dintre care 70% au fost identificate la imigrantii din Africa si Europa de Est.

SUSTINERE. In incercarea disperata de a arata efectele negative ale fenomenului imigrationist din Marea Britanie, The Sun il citeaza pe Sir Andrew Green de la o organizatie care se ocupa de monitorizarea imigrantilor, care spune ca autoritatile londoneze sunt ineficiente. "Este ironic ca guvernul incurajeaza populatia sa ia masuri de precautie pentru a impiedica raspandirea maladiei pe cale sexuala, in conditiile in care multe dintre noile cazuri provin de la straini", a apreciat Green.

De la inceputul campaniei antiimigranti, The Sun a scris despre tuberculoza mutanta din Europa de Est, adusa in Marea Britanie de purtatori romani si turci, despre arta romanilor de a face trafic cu carne vie si despre maiestria cu care concetatenii nostri au devenit experti in golirea bancomatelor.

×
Subiecte în articol: externe the sun