x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe The Times: Armata americană poluează Irakul

The Times: Armata americană poluează Irakul

de Corina Andriuta    |    14 Iun 2010   •   00:00

Trupele americane care părăsesc Irakul lasă în urmă deşeuri toxice, informează The Times în urma rezultatului anchetei jurnalistice efectuate în cinci provincii. Potrivit publicaţiei, aceste acţiuni de poluare reprezintă o încălcare directă a normelor Pentagonului.



Conform The Times, pe teritoriul Irakului se află cutii cu petrol şi containere cu acid care sunt stocate în apropierea caselor civililor, iar bateriile defecte sunt depozitate lângă câmpurile irigate. Unul dintre contractorii locali a arătat jurnaliştilor documente conform cărora trupele americane au lăsat în Irak mai mult de cinci tone de deşeuri.

Generalul Kendall Cox, responsabil de infrastructură şi lucrări de inginerie din Irak, a declarat că în prezent se discută  evacuarea a 14,5 mii de tone de deşeuri, în special produse petroliere - inclusiv cele amestecate cu pământ. De-a lungul ultimelor luni, în timp ce trupele americane se retrag din Irak, în presă au apărut informaţii despre deşeurile rămase, care pot duce la o catastrofă ecologică în regiune. În 2004 organizaţiile de mediu au anunţat că trupele americane reprezintă principalul poluator a mediului din lume, notează şi lenta.ru.

×
Subiecte în articol: externe