x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iulia Timoşenko vrea să candideze la preşedinţia Ucrainei

Iulia Timoşenko vrea să candideze la preşedinţia Ucrainei

28 Feb 2014   •   16:02
Iulia Timoşenko vrea să candideze la preşedinţia Ucrainei

Iulia Timoşenko plănuieşte să candideze pentru funcţia de preşedintă a Ucrainei, a anunţat rivalul ei Vitali Kliciko, relatează BBC News online.

Timoşenko i-a spus despre această intenţie miercuri, a declarat pentru presă, la Parlamentul ucrainean, Kliciko, care a anunţat deja că va candida în alegerile prezidenţiale anticipate prevăzute la 25 mai.

Viktor Ianukovici a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că nu știe ce destin va avea Iulia Timoşenko, dacă se va implica în alegeri sau nu.

"Nu ştiu care va fi soarta Iuliei Timoşenko, dacă va candida sau nu la preşedinţie, poporul va decide dacă va fi sau nu în politică. În ce priveşte dosarul, justiţia a luat deciziile. Condiţiile de detenţie au fost exclusive, nu ca ale altor deţinuţi. Eliberarea ei acum este o chestiune din domeniul juridic, nu este clar cum a ajuns în libertate. Nu i-am dorit răul şi nu îi doresc răul, dar acel acord semnat de ea cu Rusia a adus datorii de milioane de dolari, plătite de toţi ucrainenii. Şi Vestul, şi Rusia au exprimat păreri opuse părerii mele", a spus Ianukovici.

×