x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Timp de DOI ANI, un britanic a MIMAT COMA pentru a...

Timp de DOI ANI, un britanic a MIMAT COMA pentru a...

26 Oct 2014   •   18:48
Timp de DOI ANI, un britanic a MIMAT COMA pentru a...

Un britanic, care timp de doi ani a pretins că suferă de tetraplegie și de stări comatoase pentru a evita executarea unei condamnări primite în instanță, a fost demascat de poliție, care a înregistrat imagini în care apărea conducând extrem de dezinvolt un automobil și umblând după cumpărături printre rafturile unui supermarket.

Alan Knight, un galez în vârstă de 47 de ani, a furat mai mult de 40,000 de lire din contul unui vecin, care suferea de Alzheimmer.
În momentul în care polițiștii au început să investigheze cazul, Knight a pretins că suferă de tetraplegie (paralizia membrelor) și că avea crize în timpul cărora intra în stare de comă. El s-a internat în spital pentru a evita prezentarea sa în fața instanței.

Ca argument suplimentar, soția sa trimisese unui ziar local o scrisoare în care proba problemele de sănătate ale soțului său cu un certificat medical pe care acesta îl obținuse de la medici în care se scria că este "tetraplegic și că suferă de condiție comatoasă, imobilizat la pat, în urma unui traumatism cervical.

Circumspectă, poliția a urmărit operațiunile bancare efectuate prin cardul său de credit, și au descoperit cu surprindere că bărbatul reușise să înșele timp de doi ani pe toată lumea, fiind perfect sănătos, mergând la cumpărături cu mașina și cărând sacoșele cu nonșalanță.

Anunțat de instanță că procesul în care era acuzat de furt va avea loc fie în prezența sa, fie în lipsă, a venit la tribunal instalat într-un cărucior cu rotile și cu un sistem de protecție a coloanei cervicale. În fața probelor evidente, a pledat vinovat la toate cele 19 capete de acuzare împotriva sa.

Încercarea sa de a capta bunăvoința instanței, nu a fost una de succes, judecătorul considerând că este "un actor complet, toate afecțiunile de care pretinde că suferă fiind inexistente". Sentința în acest proces va fi dată pe 7 noiembrie.
Associeted Press

×