x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tony Blair dă chix cu lansarea autobiografiei

Tony Blair dă chix cu lansarea autobiografiei

de Sînziana Stancu    |    07 Sep 2010   •   00:00

Anunţată cu tam-tam, lansarea noii cărţi a lui Tony Blair a fost anulată din cauza protestelor britanicilor faţă de politica de război a fostului premier laburist.



Grupurile de militanţi împotriva războiului sunt pe cale de a sista lansarea oficială a memoriilor lui Blair. La Dublin, încă de astăzi (luni - n.r.) ei au aruncat cu pantofi şi ouă în forţele de ordine şi au ameninţat, de asemenea, cu ample proteste în centrul Londrei, scrie The Sun.  "Este trist" că oamenii au vrut să întrerupă un astfel de eveniment, a afirmat fostul premier britanic, adăugând că se va lăsa păgubaş dacă "grupurile ostile" vor continua cu manifestaţiile.

Dominic Myers, directorul de management al Waterstone, librarul care asigură vânzarea cărţii, a explicat că misiunea sa este "să facă disponibile cărţile pentru clienţi şi, atunci când este cazul, să le prezinte şi autorii în persoană". "Este regretabil că, din cauza acţiunilor unei minorităţi, clienţii noştri nu se vor putea întâlni cu cel care a fost ales de trei ori prim-ministru al Regatului Unit şi a cărui carte a devenit cea mai repede vândută autobiografie", a continuat Myers.

Vorbind luni dimineaţă la postul ITV 1 despre cartea sa, intitulată "A Journey", Blair a spus că este "sincer îngrijorat" şi că nu vrea să se işte scandal public miercuri, când ar urma să dea autografe cititorilor, aşa că "se va mai gândi" dacă se va întâlni până la urmă cu ei. El a mai spus că Poliţia Metropolitană i-a oferit tot sprijinul pentru ceremonia de lansare, însă Blair a ales să nu-i îndârjească pe protestatarii care îi reproşează servilismul faţă de Statele Unite în războiul împotriva Irakului, în care şi-au pierdut viaţa mulţi militari britanici.

Veniturile obţinute din vânzarea cărţii vor fi donate Legiunii Regale Britanice. Iar joi, în librăria din Piccadilly, începând cu ora 9:00, o tranşă limitată de exemplare cu autograful fostului premier britanic va fi pusă în vânzare după principiul "primului venit".

×
Subiecte în articol: externe