x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Top 10 jafuri PERFECTE din istorie

Top 10 jafuri PERFECTE din istorie

21 Sep 2012   •   06:54
Top 10 jafuri PERFECTE din istorie

Au fost destule jafuri in istorie in care hotii nu au fost prinsi, dar doar cateva cu miza foarte mare. Vorbim de jafuri de sute de milioane de dolari sau chiar furturi de obiecte cu o valoare inestimabila. Unii hoti au dat dovada de un curaj nebun, altii au fost extrem de ingeniosi, iar altii au avut pur si simplu noroc

1. Hotii gemeni cu un alibi de top - 5 milioane de euro

In 25 februarie 2009, trei talhari mascati cu foarte mult curaj au patruns in Kaufhaus des Westens, al doilea cel mai mare magazin din Europa. Cu o scara de funie, oamenii au putut sa rascoleasca etajul principal fara a declansa senzori sau alarme. Dar ceea ce ar fi putut fi o eroare fatala - au lasat in urma o manusa - s-a incheiat prin a crea o situatie bizara. ADN-ul gasit pe manusa se potrivea la doua persoane: gemenii identici identificati ca Hassan si Abbas O. Legislatia germana prevede ca fiecare persoana sa fie condamnata in mod individual. Pentru ca ADN-ul gemenilor este atat de asemanator, niciunul nu a putut fi legat in mod definitiv de probe. Politia germana a fost fortata le dea drumul, iar al treilea om nu a fost gasit nici pana in ziua de azi.

2. Dan "DB" Cooper - 200.000 dolari SUA - Singurul caz de deturnare nerezolvat din istoria aviatiei SUA

D.B. Cooper este cel mai faimos "pirat aerian" din istorie. El a cumparat un bilet sub numele (fals) de Dan Cooper, pentru o cursa spre Portland, Oregon, pe 24 noiembrie 1971. Dupa decolare, a amenintat ca va detona o bomba si a cerut 200.000 de dolari si patru parasute. Dupa ce avionul a aterizat si cererile i-au fost indeplinite, Cooper i-a cerut pilotului sa decoleze din nou cu destinatia Mexic. El s-a parasutat de la 3.000 de kilometri altitudine in statul Washington, cu tot cu bani. Trupul lui Cooper nu a fost gasit nici pana in ziua de azi, iar anchetatorii nici macar nu stiu daca el a supravietuit sau nu saltului.

3. Furtul de la Muzeul Gardner - 300 milioane dolari

Pe 18 martie 1990, a doua zi dupa Ziua Sfantului Patrick, politistii au ajuns la usa Muzeului Isabella Stewart Gardner din Boston, sub pretextul ca au fost sunati sa intervina. Incalcand protocolul, ofiterul de securitate i-a lasat inauntru. Unul dintre barbati a spus ca are un mandat de arestare pentru paznic si falsii politisti l-au convins sa-si paraseasca postul. O miscare foarte proasta, pentru ca "politisti" erau hoti deghizati. Ei l-au incatusat repede pe paznic si i-au ordonat sa-l cheme pe celalalt ofiter de paza, care a fost, de asemenea, incatusat. Hotii au disparut cu 13 picturi, inclusiv capodopere de Rembrandt, Vermeer, Degas, in valoare de 300 milioane dolari. Nimeni nu a fost arestat vreodata in legatura cu crima si nici nu au fost vreodata recuperate picturile. Probabil a fost norocul irlandezului.

Citeste mai mult pe RTV.NET

×
Subiecte în articol: istoria jaf top