x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toţi CROCODILII să vină în Rusia! Decizie ŞOC a oficialilor de la Moscova

Toţi CROCODILII să vină în Rusia! Decizie ŞOC a oficialilor de la Moscova

10 Oct 2014   •   16:26
Toţi CROCODILII să vină în Rusia! Decizie ŞOC a oficialilor de la Moscova

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor) a aprobat importurile de carne de crocodil din Filipine, pentru a înlocui carnea de vită şi porc provenită din Occident care este supusă unui embargou de la începutul lunii august, informează publicaţia The Moscow Times. 

Publicaţia menţionată susţine că Rosselkhoznadzor a decis joi să adauge producătorul filipinez de carne congelată de crocodil Coral Agri-ventures Farm pe lista companiilor cărora li se permite să furnizeze produse alimentare pe piaţa din Rusia. 

În plus, după ce Moscova a interzis importurile de produse alimentare din Occident, o serie de oficiali ruşi au vizitat India pentru a discuta posibilitatea importurilor de carne de bivol, după ce mai mulţi ani au respins această posibilitate din cauza îngrijorărilor cu privire la calitate. De asemenea, recent cotidianul oficial Rossiiskaya Gazeta a publicat un articol care laudă calităţile culinare ale unor tipuri de carne exotice pentru majoritatea populaţiei Rusiei precum cangur, rechin sau struţ. 

În paralel însă, ministrul rus al Comerţului, Denis Manturov, a declarat joi că Rusia ar putea îngheţa, temporar, preţurile la unele dintre 'produsele de strictă necesitate' dacă inflaţia va creşte. Deprecierea rublei, sancţiunile impuse Moscovei pentru rolul său în criza din Ucraina precum şi embargoul introdus de Rusia pentru produsele alimentare provenite din unele state occidentale au condus la creşterea ratei anuale a inflaţiei până la 8%. 

La începutul lunii august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole şi alimentare provenite din ţările care au impus sancţiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne şi lapte, precum şi fructe şi legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia. Problema este că pentru anumite produse, precum carnea de porc, peştele şi fructele, produsele importate reprezintă aproximativ 30% din consumul Rusiei. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: crocodili rusia