x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedia din Atlantic: S-a găsit ultima parte din coada avionului

Tragedia din Atlantic: S-a găsit ultima parte din coada avionului

de Sînziana Stancu    |    08 Iun 2009   •   00:00

Marina braziliană a găsit luni şi aripa din coada avionului Airbus care s-a păbuşit în ocean, săptămâna trecută, cu 228 de pasageri la bord, după ce decolase din Rio de Janeiro şi era în drum spre Paris.

Aripa este un indiciu foarte important pentru cecetări, pentru că în coada avionului se montează cutiile negre, ce înregistrează informaţiile cele mai preţioase despre zborul unui avion. Apariţia ultimului segment din coada avionului la suprafaţa apei facilitează delimitarea zonei în care robotul submarin trimis de francezi va face explorările la aproximativ 6.000 de metri adâncime, pe fundul oceanului, pentru localizarea epavei aeronavei. Dacă vor fi găsite cutiile negre, va putea fi dezlegat şi misterul dispariţiei avionului Airbus 330 în apele oceanului.

Tot luni, Marina braziliană a cules din apele Atlanticului zeci de rămăşiţe din avionul scufundat, precum şi 19 cadavre, pe care urmează să le identifice după amprentele dentare şi după testele ADN. Tragedia produsă în noaptea de 31 mai-1 iunie este cel mai grav accident aviatic din 2001 şi până astăzi şi unul fără precedent pentru compania Air France, în cei 75 de ani de existenţă.

×
Subiecte în articol: externe