x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viaţa unei pisici, salvată de o transfuzie cu sânge de câine

Viaţa unei pisici, salvată de o transfuzie cu sânge de câine

06 Oct 2014   •   13:16
Viaţa unei pisici, salvată de o transfuzie cu sânge de câine

Viaţa unei pisici care suferea de anemie a fost salvată de o transfuzie de sânge de câine, o procedură de urgenţă folosită foarte rar, dar cu rezultate bune în acest caz.

Buttercup, motanul unei familii din Florida (SUA), devenise letargic. În urma unei vizite la veterinar s-a constatat că nivelul de hematii al felinei scăzuse la 7%, punându-i viaţa în pericol.

Pentru că veterinarul nu dispunea de sânge de pisică din grupa necesară lui Buttercup, acesta a luat decizia de a folosi sânge de câine din aceeaşi grupă, care era disponibil.

"Era o situaţie în care nu puteai da sânge de pisică din grupa A unei pisici cu sânge din grupa B, pentru că ar fi generat o reacţie severă de respingere a sistemului imunitar", a declarat Sean Perry, veterinarul care a făcut transfuzia.

"În realitate a fost mai sigur să folosim sânge de câine. Metoda a fost folosită şi în trecut, însă nu este ceva comun. Sângele de pisică este mai greu de găsit decât cel de câine. Aveam pungi de sânge de ogar în care hematiile fuseseră separate de plasmă. Buttercup nu a dat niciun semn de respingere în timpul transfuziei", a spus veterinarul.

Medicul a declarat că iniţial a crezut că Buttercup e pisică, nu motan, adăugând că speră că transfuzia cu sânge de câine nu va spori criza de identitate a felinei.

×
Subiecte în articol: transfuzie sangvina pisica caine