x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei universităţi ungare importante au luat măsuri de precauţie anti-Ebola înaintea începerii anului universitar

Trei universităţi ungare importante au luat măsuri de precauţie anti-Ebola înaintea începerii anului universitar

de Agerpres    |    23 Aug 2014   •   19:01
Trei universităţi ungare importante au luat măsuri de precauţie anti-Ebola înaintea începerii anului universitar

Trei universităţi ungare importante au luat măsuri de precauţie împotriva epidemiei cu virusul Ebola, înainte de începerea noului an universitar, a scris sâmbătă cotidianul Nepszabadsag, citat de MTI.

Universitatea din Debrecen (est), unde este aşteptată în curând sosirea a peste 300 de studenţi din Africa, le-a trimis acestora - în colaborare cu autorităţile din domeniul sanitar - chestionare şi declaraţii pe care trebuie să le semneze, scrie ziarul menţionat. Totodată, asigurarea de sănătate şi examenul medical al tuturor studenţilor străini au fost realizate la universitatea din cel de-al doilea oraş ca mărime din Ungaria.

Universitatea din Szeged (sud) a trimis un chestionar şi o declaraţie celor 120 de studenţi care urmează să sosească din Nigeria.

Universitatea din Pecs (sud) a anunţat că tuturor studenţilor săi li se cere să-şi facă analize la începutul fiecărui an universitar. La această universitate sunt înscrişi 76 de studenţi africani.

Şi spitalele s-au pregătit, scrie Nepszabadsag. Oficialităţi din sistemul de sănătate ungar au declarat săptămâna trecută că, deşi riscul ca virusul Ebola să ajungă în Ungaria este scăzut, autorităţile se află în contact permanent cu experţi ai UE specializaţi în controlul bolilor.

O oficialitate ungară din sistemul medical a declarat că Ungaria nu are zboruri directe cu ţări din vestul Africii, dar că aeroportul internaţional Liszt Ferenc din Budapesta este pregătit să facă faţă oricărui caz suspect. Şi la spitalul St. Laszlo din Budapesta s-au făcut simulări pentru tratarea unor potenţiale cazuri de îmbolnăvire cu virusul Ebola. 

×
Subiecte în articol: ebola