x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Declarat mort, s-a trezit a doua zi, la morgă. Culmea, bărbatul încercase să se sinucidă

Declarat mort, s-a trezit a doua zi, la morgă. Culmea, bărbatul încercase să se sinucidă

10 Ian 2014   •   18:09
Declarat mort, s-a trezit a doua zi, la morgă. Culmea, bărbatul încercase să se sinucidă

Autorităţile din Kenya au deschis o anchetă la un spital din localitatea Naivasha, după ce un pacient declarat mort şi-a revenit a doua zi, când era deja la morgă, informează BBC.

Paul Mutora ajunsese la spitalul din Naivasha miercuri noaptea, unde a fost declarat mort. Bărbatul înghiţise insecticid în încercarea de a se sinucide.

După pronunţarea decesului, trupul acestuia a fost dus la morgă. A doua zi, angajaţii de aici au observat că Mutora se mişcă şi respiră.

Un martor a povestit că a văzut cei doi angajaţi care se aflau la morgă fugind panicaţi din încăpere. Ulterior, aceştia s-au calmat, au anunţat medicii şi l-au trimis pe Mutora într-un salon de spital.

Şeful secţiei în care bărbatul a fost pronunţat mort spune că eroarea poate fi pusă pe tipul de insecticid pe care acesta l-a înghiţit.

"Insecticidul a făcut ca pulsul pacientului să scadă foarte mult, devenid imperceptibil. Acest lucru ar putea explica eroarea personalului medical. Din fericire pacientul a fost salvat înainte să se înceapă procedurile de îmbălsămare", a declarat şeful de secţie, Joseph Mburu.

Până ca Paul Mutora să dea semne că este în viaţă, trupul acestuia fusese văzut la morgă de tatăl său şi alte rude, care s-au întors apoi acasă pentru a face aranjamentele pentru înmormântare.

"După-amiază, însă, am primit un telefon şi am fost informaţi că este în viaţă", a povestit tatăl.

Paul Mutora este acum în convalescenţă şi se simte bine. Vizitat de jurnalişti, acesta declarat că nu va mai încerca să se sinucidă.

"A fost o greşeală din partea mea. Îi cer scuze tatălui meu pentru ce am făcut", a zis bărbatul. 

×
Subiecte în articol: sinucidere insecticid kenya morga