x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump amenință să închidă frontiera cu Mexicul dacă zidul nu este finanțat

Trump amenință să închidă frontiera cu Mexicul dacă zidul nu este finanțat

28 Dec 2018   •   19:25
Trump amenință să închidă frontiera cu Mexicul dacă zidul nu este finanțat

Preşedintele Donald Trump a ameninţat vineri că va închide frontiera dintre Statele Unite şi Mexic dacă democraţii din Congres nu acceptă să finanţeze construcţia unui zid, un diferend ce provoacă paralizia parţială a administraţiei federale din 22 decembrie, informează France Presse. 

"Vom fi nevoiţi să închidem Graniţa de Sud complet dacă Democraţii Obstrucţionişti nu ne dau banii pentru a termina zidul", a postat pe Twitter Trump, cerându-le de asemenea "să schimbe legile ridicole asupra imigraţiei" în Statele Unite. 

Miliardarul a declarat apoi că el consideră că o asemenea închidere este o "operaţiune rentabilă", argumentând că "Statele Unite pierd atât de mulţi bani făcând comerţ cu Mexicul, cu Alena, peste 75 de miliarde pe an (fără a include Banii din Droguri care ar fi de mai multe ori această sumă)". 

Acordul de liber schimb nord-american (Alena/Nafta) care leagă Canada, Mexicul şi Statele Unite a fost denunţat în mod regulat de Donald Trump, care a cerut vecinilor săi ca el să fie renegociat. Un nou acord vizând înlocuirea sa a fost semnat la sfârşitul lunii noiembrie. 

Continuând o serie de tweet-uri, el şi-a reiterat ameninţarea de mai multe ori: "Construim un zid sau închidem Graniţa de Sud". 

În noiembrie, preşedintele american a ameninţat deja că va închide frontiera cu Mexicul pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale. 

Negocierile dintre democraţi şi republicani au eşuat joi pentru a pune capăt "shutdown"-ului în Statele Unite. Paralizia parţială a administraţiilor federale, care a forţat sute de mii de funcţionari publici să intre în şomaj forţat, va dura cel puţin până săptămâna viitoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump sua mexic granita zid