x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski săptămâna viitoare, în SUA

Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski săptămâna viitoare, în SUA

19 Sep 2024   •   11:15
Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski săptămâna viitoare, în SUA
Sursa foto: Hepta/Vizita lui Zelenski în Statele Unite vine într-un moment critic al războiului

Donald Trump a declarat că se va întâlni „probabil” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se va afla în SUA săptămâna viitoare pentru a vorbi la o ședință a Consiliului de securitate al ONU privind războiul din țara sa, anunță The Guardian.

„Probabil, da”, a spus Trump ca răspuns la o întrebare a unui reporter despre dacă se va întâlni cu liderul ucrainean.

Donald Trump nu a oferit mai multe detalii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa marți, 24 septembrie, Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, într-o ședință dedicată războiului din țara sa, scrie Reuters.

Deși Adunarea Generală a condamnat invazia și a cerut retragerea trupelor ruse, Consiliul de Securitate a fost blocat din cauza dreptului de veto exercitat de Rusia, unul dintre membrii permanenți.

Vizita lui Zelenski în Statele Unite vine într-un moment critic al războiului, în condițiile în care forțele ruse continuă să avanseze în estul Ucrainei, în ciuda unei incursiuni surprinzătoare a trupelor ucrainene în regiunea Kursk. În timpul acestei călătorii, Zelenski intenționează să-i prezinte „planul de victorie” președintelui american Joe Biden.

Ședința Consiliului de Securitate de marți a fost cerută de Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Japonia, Coreea de Sud și Malta, conform diplomaților.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump Volodimir Zelenski