x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turiştii români nu mai au nevoie de viză pentru Turcia

Turiştii români nu mai au nevoie de viză pentru Turcia

19 Ian 2010   •   00:00

Cetăţenii romăni care doresc să călătorească în scop turistic în Turcia nu mai au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, citat de hotnews.ro

Nu beneficiază de scutirea de viză cetăţenii romăni care doresc să se deplaseze în Turcia pentru studii, muncă, formare profesională, cercetări ştiintifice sau alte scopuri similare, sau pentru o şedere cu durată mai mare de 90 de zile. Aceştia sunt obligaţi să obţină, în prealabil, viza de intrare pe teritoriul Turciei.

Transportatorii auto pot intra în Turcia doar după ce au obţinut, în prealabil, viza de intrare în acest sens, de la Ambasada Republicii Turcia în România. MAE recomandă cetăţenilor români să nu plece la drum în afara graniţelor României fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viaţă şi de călătorie.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor romăni care doresc să călătorească în Republica Turcia să deţină, pe lângă paşaport şi cartea de identitate, care conţine date suplimentare de identificare. Au existat cazuri în care cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Turcia au fost reţinuti de poliţia locală din cauza unor coincidenţe de nume cu cel al unor persoane care au comis infracţiuni pe teritoriul acestui stat.

Intrarea în Republica Turcia se face doar pe baza paşaportului.

×
Subiecte în articol: economic