x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a decis să iasă din Comunitatea Statelor Independente şi va introduce vize pentru cetăţenii ruşi

Ucraina a decis să iasă din Comunitatea Statelor Independente şi va introduce vize pentru cetăţenii ruşi

de Agerpres    |    19 Mar 2014   •   20:15
Ucraina a decis să iasă din Comunitatea Statelor Independente şi va introduce vize pentru cetăţenii ruşi

Ucraina a decis să iasă din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care reuneşte foste republici sovietice, a declarat miercuri secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrii Parubii, potrivit AFP şi EFE.

"S-a decis lansarea procesului de ieşire din CSI", a declarat Andrii Parubii, într-o conferinţă de presă. "Decizia nu este numai de a renunţa la preşedinţia CSI, ci şi de a părăsi organizaţia", a precizat acesta.

De asemenea, Kievul a decis, miercuri seară, să introducă vize pentru ruşii care călătoresc în Ucraina.

"Am cerut Ministerului de Externe să introducă vize de călătorie pentru cetăţenii ruşi", a afirmat oficialul ucrainean.

Andrii Parubii a declarat totodată că guvernul de la Kiev va cere Naţiunilor Unite să declare Crimeea zonă demilitarizată şi să ia măsuri pentru ca forţele ruse să părăsească peninsula.

În cadrul unei conferinţe de presă, oficialul ucrainean a mai afirmat că perspectivele unei confruntări militare între Rusia şi Ucraina au crescut şi că Moscova intenţionează să ocupe teritoriul ucrainean şi să submineze alegerile prezidenţiale din 25 mai.

"O serie de măsuri au fost luate ca reacţie la acţiunile Rusiei. Ministerul de Externe a fost însărcinat să introducă un regim de vize cu Federaţia Rusă", a adăugat Parubii.

×