x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina, apel la comunitatea internațională să "abandoneze falsa neutralitate"

Ucraina, apel la comunitatea internațională să "abandoneze falsa neutralitate"

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2023   •   17:20
Ucraina, apel la comunitatea internațională să "abandoneze falsa neutralitate"
Sursa foto: Hepta

Ucraina face apel la comunitatea internațională să "abandoneze falsa neutralitate" pentru a "pune capăt răului" regimului lui Putin.

Ministrul ucrainean de externe a făcut apel la comunitatea internațională să "abandoneze falsa neutralitate" și să ofere țării sale armele de care are nevoie pentru a "pune capăt răului" regimului lui Putin.

Pe Twitter, Dmytro Kuleba a declarat: "Cei care au spus că Rusia este prea puternică pentru a pierde: priviți acum. Este timpul să renunțați la falsa neutralitate și la teama de escaladare; dați Ucrainei toate armele necesare; uitați de prietenia sau afacerile cu Rusia. Este timpul să punem capăt răului pe care toată lumea îl disprețuia, dar se temea prea mult să îl dărâme".

 

 

Între timp, o coloană militară Wagner a fost văzută trecând pe lângă orașul rus Voronej, a declarat un martor pentru Reuters.

Unul dintre vehicule era un camion cu platformă care transporta un tanc.

De asemenea, Vladimir Putin ar fi vorbit cu președintele Uzbekistanului, Shavkat Mirziyoyev, pe fondul revoltei. Agenția rusă de știri Tass citează un purtător de cuvânt al Kremlinului cu privire la aceste discuții, conform Reuters.

Președintele american Joe Biden a fost informat cu privire la situația din Rusia, iar Washingtonul "se va consulta cu aliații și partenerii cu privire la aceste evoluții", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adam Hodge.

 

×
Subiecte în articol: ucraina apel dmytro kuleba