x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Barroso pledează pe lângă Putin pentru respectarea armistiţiului

Ucraina: Barroso pledează pe lângă Putin pentru respectarea armistiţiului

de Agerpres    |    15 Sep 2014   •   23:31

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, i-a atras atenţia luni preşedintelui rus, Vladimir Putin, în cursul unei discuţii telefonice, în legătură cu necesitatea respectării armistiţiului din Ucraina, relatează AFP.

José Manuel Barroso 'a subliniat necesitatea respectării totale a planului de încetare a focului în 12 puncte convenit la Minsk' între Kiev şi rebelii separatişti, a anunţat Comisia într-un comunicat.

Cei doi lideri au discutat la 24 de ore după cea mai sângeroasă zi din estul Ucrainei de la instaurarea fragilului armistiţiu, armata ucraineană şi separatiştii proruşi acuzându-se reciproc de încălcarea acestuia.

Uniunea Europeană a înăsprit vineri sancţiunile economice împotriva Rusiei, menţinând în acelaşi timp dialogul cu Moscova.

În acest cadru, Comisia Europeană a propus vineri, la finalul unei reuniuni tripartite cu Rusia şi Ucraina, amânarea pentru ianuarie 2016 a intrării în vigoare a tratatului de liber schimb cu Ucraina.

José Manuel Barroso şi Vladimir Putin 'şi-au exprimat amândoi acordul' pentru această opţiune care urmează să fie aprobată de statele membre ale UE, dar stârneşte controverse în Ucraina, a adăugat Comisia Europeană.

×