x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina, dispusă să accepte o misiune umanitară internaţională la Lugansk

Ucraina, dispusă să accepte o misiune umanitară internaţională la Lugansk

de Agerpres    |    09 Aug 2014   •   23:46
Ucraina, dispusă să accepte o misiune umanitară internaţională la Lugansk

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, s-a arătat dispus să accepte o misiune umanitară la Lugansk, bastion separatist din estul Ucrainei, cu condiţia să fie internaţională, neînarmată şi să intre prin punctele de trece a frontierei controlate de Kiev.

În cursul unei convorbiri telefonice avute cu cancelarul german, Angela Merkel, Petro Poroşenko a informat-o despre discuţiile în acest sens cu preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Peter Maurer, şi cu alţi parteneri internaţionali, a anunţat preşedinţia de la Kiev într-un comunicat.

"Suntem dispuşi să acceptăm ajutorul umanitar dacă această misiune este internaţională, fără escortă militară şi vine prin punctele prin punctele de trece a frontierei controlate de grănicerii ucraineni", a subliniat Poroşenko citat în documentul amintit.

În cursul unei reuniuni de urgenţă a ONU, care a avut loc vineri, Rusia a propus să desfăşoare o 'misiune umanitară' sau să creeze coridoare umanitare pentru a veni în ajutorul populaţiei din estul Ucrainei.

Această iniţiativă a fost respinsă de Kiev şi de occidentali care se tem că ar putea servi ca pretext pentru o invazie.

La Lugansk, autorităţile locale au calificat situaţia ca fiind "critică", în condiţiile în care, de o săptămână, acest fief separatist nu mai dispune de curent electric, apă curentă sau reţele telefonice, iar rezervele de alimente se epuizează rapid. 

×
Subiecte în articol: lugansk ucraina