x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a rezistat celui mai mare atac cu drone ruseşti de până acum asupra Kievului

Ucraina a rezistat celui mai mare atac cu drone ruseşti de până acum asupra Kievului

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   23:00
Ucraina a rezistat celui mai mare atac cu drone ruseşti de până acum asupra Kievului

Rusia a lansat marţi noaptea cel mai mare atac cu drone de până acum asupra Kievului, în mai multe valuri, a anunţat miercuri administraţia militară a capitalei ucrainene, conform Reuters.


În capitala Ucrainei, alarmele de atac aerian au răsunat toată noaptea, iar apărarea antiaeriană a doborât până miercuri dimineaţa la ora locală 6.30 (03.30 GMT) peste 30 de drone ruseşti.

A fost al şaptelea atac de luna aceasta al Rusiei asupra oraşului, a consemnat şeful conducerii militare locale, Serhi Popko. El s-a referit pe Telegram la "unul din cele mai mari atacuri cu drone asupra Ucrainei din tot războiul", cu precizarea că "conform raportului operaţional din acest moment nu sunt morţi sau distrugeri în Kiev".

Alarmele aeriene au început să sune de marţi la ora 20.00 GMT. Sistemele de apărare aeriană au intrat în acţiune pe rutele spre Kiev şi în regiunea din jurul capitalei de mai multe ori în timpul nopţii, a afirmat Popko. Primarul capitalei, Vitali Kliciko, a anunţat, tot pe Telegram, că atacurile au venit din mai multe direcţii.

Mai mulţi martori au declarat agenţiei Reuters că în timpul nopţii s-au auzit mai multe explozii, care păreau să provină de la sistemele aeriene angajate în respingerea atacurilor.

Reuters nu a putut confirma amploarea atacului.

Rusia nu a comentat oficial imediat. Agenţiile de presă ruse, citând luptători ruşi din Ucraina, au informat că ţintele atacurilor au fost mai multe aeroporturi şi depozite militare de pe întreg teritoriul ucrainean.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ucraina drone rusesti