x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE ameninţă Canada în "războiul vizelor"

UE ameninţă Canada în "războiul vizelor"

24 Oct 2009   •   00:00
UE ameninţă Canada în "războiul vizelor"

Canada regretă că Uniunea Europeană vorbeşte despre "ameninţare" la adresa sa în războiul vizelor şi cheamă la un "dialog constructiv". "Regret că Jacques Barrot a ales să vorbească despre ameninţare, în timp ce soluţia pentru această problemă este un dialog constructiv", a spus ministrul canadian de externe, Lawrence Cannon.



Ottawa a decis la 14 iulie să restabilească vizele de intrare pentru cetăţenii din Cehia şi Mexic, pentru a limita afluxul cererilor de azil, depuse mai ales de ţigani din Cehia, care afirmă că sunt persecutaţi, informează AFP.

Cannon a reamintit că l-a primit la 1 octombrie la Ottawa pe omologul său suedez Carl Bildt, a cărui ţară asigură preşedinţia UE. În prezenţa ministrului canadian al imigraţiei, Jason Kenney, chestiunea vizelor "a fost explorată în mod pozitiv, iar activitatea diplomatică va continua", a precizat el.

Comisarul european pentru imigraţie Jacques Barrot a spus: "Această situaţie de discriminare faţă de cetăţenii cehi este inacceptabilă şi, dacă nu se ajunge la niciun progres anul acesta, Comisia ar putea recomanda impunerea vizelor pentru canadienii care au paşapoarte diplomatice". "Deocamdată suntem la stadiul de ameninţare. Sperăm că Ottawa va evolua", a subliniat Barrot.

×
Subiecte în articol: externe lawrence cannon