x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE avertizează Turcia: Progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea regulilor democratice

UE avertizează Turcia: Progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea regulilor democratice

16 Dec 2014   •   23:39
UE avertizează Turcia: Progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea regulilor democratice
Sursa foto: UE avertizează Turcia: Progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea regulilor democratice

UE a înăsprit marţi tonul faţă de Turcia, căreia i-a reproşat că aduce atingere libertăţii presei, amintind că progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea regulilor democratice, relatează AFP.

'Recentele raiduri ale poliţiei şi arestarea unor jurnalişti şi reprezentanţi ai media în Turcia pun sub semnul întrebării respectarea libertăţii presei, care este un principiu de bază al democraţiei', au subliniat miniştrii afacerilor europene, la încheierea unei reuniuni la Bruxelles.

Consiliul, care reprezintă cele 28 de guverne ale UE, 'a menţionat că progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea statului de drept şi a drepturilor fundamentale', au adăugat miniştrii europeni.

'Consiliul cere Turciei să lucreze la reforme care ar urma să permită crearea unui echilibru de puteri care să garanteze pe deplin libertatea', se arată în documentul citat. Situaţia s-a tensionat între Ankara şi Bruxelles după arestarea, duminică, a cel puţin 27 de persoane, în special ziarişti, în cadrul unor operaţiuni ale poliţiei antiteroriste turce în 13 oraşe din ţară.

×