x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE: Coreea de Nord să pună capăt programului său "ilegal" de rachete balistice

UE: Coreea de Nord să pună capăt programului său "ilegal" de rachete balistice

05 Sep 2016   •   17:36
UE: Coreea de Nord să pună capăt programului său "ilegal" de rachete balistice

Coreea de Nord trebuie să pună capăt programului său "ilegal" de rachete balistice care nu face decât să agraveze tensiunile în regiune, a afirmat luni Uniunea Europeană după ce Phenianul a lansat trei rachete balistice în largul coastei sale de est, relatează Reuters.


Coreea de Nord "trebuie să oprească lansările de rachete cu ajutorul tehnologiei balistice şi să abandoneze programele sale de rachete balistice într-un mod complet, verificabil şi ireversibil", se arată într-un comunicat publicat de blocul comunitar.

Uniunea Europeană a afirmat că aceste "acţiuni ilegale nu servesc decât să crească tensiunile în detrimentul tuturor".

Coreea de Nord a lansat luni trei rachete balistice cu rază medie de acţiune din comitatul Hwangju, în provincia Hwanghae din vestul ţării, şi au ajuns în Marea Japoniei, a anunţat un purtător de cuvânt a Ministerului Apărării sud-coreean.

Lansarea celor trei rachete este cel mai probabil o demonstraţie de forţă din partea Coreii de Nord, programată să coincidă cu summitul liderilor G20 care are loc în China, a precizat într-un comunicat separat Statul Major General al Coreii de Sud.

Sursa: AGERPRES

×