x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uleiul prăjit, carburant pentru avioanele KLM

Uleiul prăjit, carburant pentru avioanele KLM

28 Iun 2011   •   05:43
Uleiul prăjit, carburant pentru avioanele KLM

Incepand din luna septembrie, avioanele companiei aeriene olandeze KLM care fac legatura intre Amsterdam si Paris vor folosi drept carburant un biokerosen, realizat din ulei folosit la prajeli, informeaza site-ul maxisciences.com, citat de Agerpres. Peste 200 de zboruri “verzi' ar urma sa lege capitalele olandeza si franceza in fiecare saptamana, KLM asteptand doar omologarea acestei tehnologii pentru zborurile comerciale.

Produs de societatea americana Dynamic Fuels, biocarburantul este fabricat din uleiul folosit in restaurante. Utilizarea acestui tip de biocarburant nu necesita niciun fel de adaptare a motoarelor de avion. El are aceleasi caracteristici ca ale kerosenului clasic.

Firma olandeza, care aminteste ca s-a angajat din 2007 in dezvoltarea biocarburantilor, se declara "deschisa utilizarii unei multitudini de materii prime pentru obtinerea produsului final, atata vreme cat acestea raspund criteriilor de durabilitate si mai ales reducerii semnificative de emisii de CO2 si au un efect minim asupra biodiversitatii si resurselor alimentare".

×