x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul "Nas" - Gotti, 25 de ani de inchisoare

Ultimul "Nas" - Gotti, 25 de ani de inchisoare

de Victor Ciutacu    |    29 Iul 2005   •   00:00
Ultimul "Nas" - Gotti, 25 de ani de inchisoare

Peter Gotti, seful Familiei Gambino, principala retea mafiota din New York, a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare. Jurnalul National a prezentat luna trecuta un amplu interviu cu Dominick Montiglio, soldat al lui Paul Castellano, seful Familiei Gambino, inainte de ascensiunea fratilor Gotti.

Peter Gotti, fratele fostului lider mafiot John Gotti, a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare. Acuzatia adusa este comandarea asasinarii lui Sammy Gravano, martorul acuzarii in procesul soldat cu condamnarea la inchisoare pe viata a fratelui sau.

ACUZATII. Dupa moartea fratelui John, Peter Gotti, 66 de ani, a preluat conducerea activitatilor familiei Gambino, principala retea mafiota din New York.

Judecatorul Richard Casey, cel care a pronuntat sentinta, a declarat ca Peter Gotti a jucat un rol important in familia Gambino, vinovata pentru obtinerea de castiguri ilegale, extorcare de fonduri si numeroase asasinate si nu a luat in considerare apelurile la clementa formulate de avocat.

INTERVIUL. Marturia lui Sammy Gravano a fost capitala pentru condamnarea la inchisoare pe viata, in 1992, a lui John Gotti.

Sammy Gavano si John Gotti urcasera impreuna in ierarhia familiei Gambini, in cele din urma ajungand chiar la conducerea afacerilor, dupa asasinarea, in 1985, a "nasului" Paul Castellano. Jurnalul National a realizat, in exclusivitate pentru Romania, cu sprijinul National Geographic Channel, un interviu cu Dominick Montiglio, unul dintre soldatii lui Paul Castellano din vremea in care acesta conducea Familia Gambino.

×
Subiecte în articol: externe gotti