x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un adolescent palestinian ucis de soldaţi israelieni în Cisiordania. În Gaza bombardamentele au fost reluate

Un adolescent palestinian ucis de soldaţi israelieni în Cisiordania. În Gaza bombardamentele au fost reluate

de Agerpres    |    08 Aug 2014   •   22:35
Un adolescent palestinian ucis de soldaţi israelieni în Cisiordania. În Gaza bombardamentele au fost reluate

Un adolescent palestinian a fost ucis vineri de soldaţi în Cisiordania în timpul unei manifestaţii împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, au declarat responsabili medicali palestinieni.

Tânărul de 19 ani a fost ucis în ciocniri în apropierea coloniei Psagot între Ierusalim şi oraşul Ramallah. Armata israeliană a declarat că investighează cazul.

Printre altele, zeci de palestinieni din Cisiordania au fost răniţi vineri de forţele de securitate israeliene în timpul unei alte manifestaţii la Hebron contra ofensivei în Fâşia Gaza, au anunţat responsabili medicali palestinieni.

Un bărbat a fost grav rănit de un glonţ real tras direct în piept şi altul, în vârsta de 29 de ani, a fost lovit de tiruri de gloanţe reale şi tiruri de gloanţe de cauciuc.

Potrivit armatei israeliene, 300 de manifestanţi i-au atacat pe soldaţi cu pneuri aprinse şi aruncând cockteiluri Molotov şi pietre.

Aproximativ 2.000 de persoane, multe fluturând steagurile verzi ale Hamas, au mărşăluit la Hebron în Cisiordania, potrivit unui corespondent AFP.

Demonstraţii au avut de asemenea loc la Ramallah şi în împrejurimile oraşului Nablus, tot în Cisiordania. 

Între timp, autorităţile din Israel au anunţat că vor reluat bombardamentele în Fâşia Gaza, după un armistiţiu de trei zile, ca urmare a tirurilor de rachetă trase de Hamas în noaptea de ieri către teritoriile israeliene.

×
Subiecte în articol: Israel hamas fasia gaza