x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion etiopian, ce avea ca destinaţie capitala Italiei, a fost DETURNAT deasupra Sudanului (VIDEO)

Un avion etiopian, ce avea ca destinaţie capitala Italiei, a fost DETURNAT deasupra Sudanului (VIDEO)

17 Feb 2014   •   08:27
Un avion etiopian, ce avea ca destinaţie capitala Italiei, a fost DETURNAT deasupra Sudanului (VIDEO)
UPDATE 09:15 - Poliţia elveţiană a confirmat deturnarea avionului etiopian şi a anunţat arestarea unei persoane. Autorităţile au afirmat că avionul a aterizat neplanificat în oraşul elveţian la ora 06.00 (07.00 ora României). Nimeni nu a fost rănit, iar situaţia este "sub control".

Un purtător de cuvânt al aeroportului a confirmat luni pentru agenţia ATS că un avion a fost deturnat în timpul zborului şi obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva, fără a oferi alte precizări. Compania Ethiopian Airlines a anunţat, la rândul său, că una dintre aeronavele sale a fost "constrânsă să se îndrepte" către Geneva. Toţi pasagerii şi membrii echipajului sunt nevătămaţi, a precizat compania etiopiană. Acestora li se acordă asistenţă medicală şi psihologică pe aeroportul Cointrin din Geneva, care a fost închis până la noi ordine.

Unii dintre pasageri sunt percheziţionaţi şi audiaţi, a precizat purtătorul de cuvânt. Autorităţile aeroportuare fac tot posibilul pentru a le găsi o cursă către Roma, destinaţia lor iniţială. Pentru moment nu se ştie care sunt revendicările exacte ale celui sau celor care au deturnat avionul. Potrivit primelor informaţii însă, aceştia ar fi cerut azil politic în Elveţia.
------------------------------------

Un avion apaţinând "Ethiopian Airlines", ce avea ca destinaţia capitala Italiei, Roma, a fost deturnat deasupra Sudanului. Într-un final, după ce a zburat în cerc deasupra Elveţiei, aeronava a aterizat la Geneva.

Potrivit postului de televiziune Sky News, avionul, un Boeing 767, a fost "obligat să se îndrepte" către Geneva, dar toţi pasagerii şi echipajul sunt în siguranţă.

Scroll pentru video

Potrivit news.com.au, aeroportul din Geneva este închis. Nicio aeronavă nu aterizează şi niciun nu decolează. Un comunicat postat pe site-ul "Ethiopian Airlines" spunea că avionul deturnat a aterizat cu bine pe aeroport. Ulterior, comunicatul a fost şters.



×