x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băiat de 11 ani din Marea Britanie are un IQ mai mare decât Albert Einstein, Stephen Hawking

Un băiat de 11 ani din Marea Britanie are un IQ mai mare decât Albert Einstein, Stephen Hawking

16 Noi 2022   •   08:36
Un băiat de 11 ani din Marea Britanie are un IQ mai mare decât Albert Einstein, Stephen Hawking
Sursa foto: Unsplash.com

Un băiat de 11 ani din Leeds a obținut cel mai mare punctaj posibil la un test Mensa, testul celor mai deştepti oameni din lume, întrecându-i pe Albert Einstein și Stephen Hawking.

Yusuf Shah, în vârstă de 11 ani, a obţinut un scor de 162, cel mai mare posibil la un astfel de test pentru persoanele sub 18 ani.

Se spune că Hawking ar fi obținut 160, iar Einstein, care, deși nu a dat niciodată oficial testul, se crede că era la același nivel, scrie Daily Mail.

Copilul a declarat că s-a înscris la test după ce colegii săi de la școală îi spuneau mereu că este foarte inteligent și a vrut să se testeze.

Băiatul învață în clasa a șasea la școala primară Wigton Moor din Leeds. Vorbind pentru Yorkshire Evening Post, el a spus: „Toată lumea de la școală crede că sunt foarte deștept și întotdeauna mi-am dorit să știu dacă sunt în top 2% dintre cei care susțin testul”. 

Băiatul face parte din cei 1% care reuşesc să obţină punctajul maxim la testul Mensa și nu a fost deloc intimidat de faptul că a dat testul într-o cameră plină de adulți.

Yusuf, elev în clasa a 6-a, speră să învețe mai departe la Cambridge sau Oxford și a declarat că îi place să facă orice îi stimulează creierul. Când nu învață, se bucură de sudoku și rezolvă cuburilor Rubik.

A început să se joace cu cuburile Rubik în ianuarie, după ce a văzut unul acasă la prietenul său și, până la sfârșitul lunii, a reușit să rezolve cu ușurință cuburi de toate dificultățile.

Și fratele mai mic, Khalid, acum în vârstă de 8 ani, vrea să dea testul Mensa când va fi mai mare.

(sursa: Mediafax)

×