x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat a încercat să arunce în aer sediul Partidului Popular din Spania, însă n-a mai putut să detoneze bomba

Un bărbat a încercat să arunce în aer sediul Partidului Popular din Spania, însă n-a mai putut să detoneze bomba

19 Dec 2014   •   23:45
Un bărbat a încercat să arunce în aer sediul Partidului Popular din Spania, însă n-a mai putut să detoneze bomba
Sursa foto: Un bărbat a încercat să arunce în aer sediul Partidului Popular din Spania, însă n-a mai putut să detoneze bomba

Poliţia a arestat vineri la Madrid un individ care a lovit sediul Partidului Popular (PP, conservator), la putere în Spania, cu maşina sa în care se aflau două butelii cu gaz ce nu au explodat, transmite AFP.

Contrar primelor indicaţii, 'nu se ştie dacă suferă de vreo boală mintală diagnosticată şi sub tratament', a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. 'Medicilor le revine sarcina să stabilească dacă el este bolnav mintal', a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Soraya Saenz de Santamaria. Bărbatul a fost identificat ca fiind Daniel Perez Berlanga, un şomer în vârstă de 37 de ani din regiunea Teruel (220 de kilometri est de Madrid). În cursul arestării, el le-a spus poliţiştilor că este un întreprinzător în faliment, furios contra guvernului condus de Mariano Rajoy.

La ora 07.00, el a lovit cu maşina sediul Partidului Popular, aflat în centrul Madridului, fără să se înregistreze răniţi. Vehiculul a făcut ţăndări faţa din sticlă şi s-a oprit la piciorul unei scări. În interiorul maşinii, poliţia a găsit un dispozitiv exploziv compus din 5,8 kilograme de azotat de amoniu şi două butelii cu butan, cu un detonator cu întârziere care nu era armat şi altul care trebuia aprins cu chibritul, potrivit purtătorului de cuvânt. 'Este o încărcătură explozivă importantă care ar fi putut avaria serios parterul clădirii şi chiar imobilele din vecinătate', a adăugat el.

'Din fericire, nu s-au înregistrat pagube umane, deşi erau persoane care deja se aflau la muncă' în sediul PP, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului.

×
Subiecte în articol: Daniel Perez Berlanga atentat spania