x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un berlinez a incendiat 67 de automobile de lux din invidie

Un berlinez a incendiat 67 de automobile de lux din invidie

24 Oct 2011   •   11:34
Un berlinez a incendiat 67 de automobile de lux din invidie

Cele mai bine de 100 de automobile incendiate in Berlin, in ultimele trei luni, au fost arse, in mare parte, de un barbat manat de invidie si nu de o grupare politica, asa cum se credea pana acum, a anuntat politia berlineza.

Suspectul, un barbat de 27 de ani, prins sambata, a marturisit ca a incendiat 67 de automobile pe parcursul a trei luni pentru ca, fiind somer si indatorat, il frustra ideea ca altii o duc bine.

"Este un triumf al nostru", a declarat directorul Biroului de Criminalistica din Berlin, Christian Steiof.

"Barbatul nu a fost motivat de idei politice, ci mai degraba de invidii de ordin social", a declarat si Oliver Stepien, un oficial al politiei berlineze.

"Ceea ce a declarat barbatul, in esenta, este ca: Am datorii, viata mea este mizerabila, iar altii au masini scumpe si duc o viata mult mai buna ca a mea, desi n-ar merita asta".

Incendierea automobilelor de lux din Berlin a devenit un fenomen, in ultimii ani, inregistrandu-se peste 470 de cazuri. Anul acesta au fost nopti in care zeci de masini au fost incendiate.

Politia berlineza a apelat la sprijinul autoritatilor federale, care au intervenit cu elicoptere in care se aflau camere cu infrarosu pentru a fi depistate incendiile.

Mai bine de 500 de politisti au fost mobilizati sa patruleze strazile. Dintre cele 470 de incendieri, politistii banuiesc ca doar o treime au fost motivate politic, restul fiind opera unor "invidiosi".

×