x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un britanic, amendat după ce a alergat pe autostradă pentru a prinde avionul

Un britanic, amendat după ce a alergat pe autostradă pentru a prinde avionul

30 Ian 2018   •   19:06
Un britanic, amendat după ce a alergat pe autostradă pentru a prinde avionul

Un bărbat din Marea Britanie care a alergat luni cu căştile în urechi pe banda de urgenţă a unei autostrăzi din Franţa pentru a ajunge pe aeroportul din Lyon (centru-est), impasibil la ordinele poliţiştilor, a fost până la urmă oprit din cursă de aceştia, informează marţi AFP. 

Cu capul acoperit, încălţat cu pantofi de alergare pentru teren accidentat şi purtând în spate un rucsac mare, tânărul în vârstă de douăzeci de ani plecase din staţiunea Valmorel din Savoie (Alpii francezi) după ce participase la o competiţie cu obstacole în zăpadă, desfăşurată weekend-ul trecut. 

Pentru că se simţea în formă după cursa "Spartan Race" el a decis să parcurgă cei 170 de kilometri care îl separau de aeroport tot în alergare. Când a fost oprit de poliţie, bărbatul mai avea doar 40 de kilometri de parcurs până la destinaţie. 

''Eram cu portavocea şi el n-a auzit nimic'', a povestit un jandarm. ''I-am spus că era interzis şi nu a înţeles de ce. Voia să ajungă la aeroport cu orice preţ (însă) nu se aleargă pe autostradă, nu este pistă de atletism", a adăugat agentul de poliţie. 

Bărbatul a fost supus unor "controale necesare", inclusiv cel al alcoolemiei şi a fost eliberat fiind la prima abatere. Jandarmii i-au indicat calea de urmat, "cu excepţia reţelei de autostrăzi", iar tânărul a scăpat cu o amendă de patru euro, ''derizorie în comparaţie cu pericolul implicat". 

''Nu este prima dată când ni se întâmplă aşa ceva, mai ales cu britanicii; este ciudat că aleargă pe autostradă. La ei, poate este un sport naţional, însă nu şi la noi'', a concluzionat jandarmul, potrivit sursei citate.

AGERPRES

×