x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un concert în Rusia al lui Marilyn Manson a fost interzis la presiunea activiştilor ortodocşi

Un concert în Rusia al lui Marilyn Manson a fost interzis la presiunea activiştilor ortodocşi

de Agerpres    |    27 Iun 2014   •   19:09
Un concert în Rusia al lui Marilyn Manson a fost interzis la presiunea activiştilor ortodocşi

Un concert al controversatului artist Marilyn Manson, care urma să aibă loc în oraşul Novosibirsk din Siberia, a fost anulat de autorităţi la presiunea unor grupuri religioase ortodoxe, arată organizatorii.

"Autorităţile de la toate nivelurile ne-au refuzat autorizaţia de organizare a concertului, care trebuia să aibă loc pe 29 iunie", au comunicat organizatorii într-un comunicat difuzat joi pe reţeaua de socializare rusă Vkontakte şi preluat vineri de AFP.

"Ne-am luptat până la capăt, dar, din nefericire, situaţia ne-a depăşit", au adăugat ei, promiţând restituirea costului biletelor.

Sute de activişti ortodocşi au protestat împotriva venirii grupului la Novosibirsk - oraş de 1,5 milioane de locuitori -, acuzându-l că "aduce atingere sentimentelor credincioşilor".

Spectacolul lui "Manson seamănă cu un parc de distracţii sadomasochist. De ce să facem aşa ceva la Novosibirsk?", a protestat Iuri Zayoda, militant ortodox, la un post de radio.

Organizatorii au afirmat că autorităţile municipale nu au vrut ca prestaţia lui Marilyn Manson să coincidă cu o sărbătoare locală, sugerând grupului să ţină spectacolul o zi mai târziu. Noua dată nu i-a convenit însă lui Marilyn Manson.

Marilyn Manson, liderul grupului cu acelaşi nume, a făcut de nenumărate ori obiectul unor proteste din partea unor grupuri religioase, inclusiv în ţara lui, Statele Unite. Albumul său din 1996, "Antichrist Superstar", s-a vândut în peste 7 milioane de exemplare în toată lumea. 

×
Subiecte în articol: marilyn manson Rusia