x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un DROG NECUNOSCUT face ravagii în Rusia! Reacţia unui tânăr după ce a consumat substanţa UCIGAŞĂ (VIDEO)

Un DROG NECUNOSCUT face ravagii în Rusia! Reacţia unui tânăr după ce a consumat substanţa UCIGAŞĂ (VIDEO)

04 Oct 2014   •   09:06
Un DROG NECUNOSCUT face ravagii în Rusia! Reacţia unui tânăr după ce a consumat substanţa UCIGAŞĂ (VIDEO)

21 de persoane au murit și alte câteva sute sunt intoxicate, în mai puţin de o săptămână în mai multe regiuni din Rusia, după ce au consumat un drog sintetic necunoscut. Cei afectați sunt, în principal, adolescenţi.

Ria Novosti, care citează surse medicale, susține că drogul "ucigaş" a provocat moartea a 21 de persoane, în timp ce aproximativ 700 de persoane au nevoie de asistenţă medicală. "Un val masiv de intoxicaţii provocat de o substanţă sintetică a lovit din greu Rusia", a anunțat Rossia 24.

Potrivit postului de știri, un sfert din persoanele afectate sunt adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani.

Dependenţa de droguri este una dintre problemele de sănătate publică cele mai importante cu care se confruntă Rusia. Consumul de droguri în această ţară a explodat după prăbuşirea URSS şi a atins apogeul în a doua jumătate a anilor '90, după care s-a diminuat treptat începând din anii 2000, odată cu redresarea economiei ţării.

Autorităţile ruse întâmpină însă în continuare dificultăţi în a controla utilizarea substanţelor sintetice provenind din China, mai ales din cauza faptului că modificarea constantă a formulelor chimice face dificilă interdicţia lor.

×