x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost mijlocaş scoţian, găsit mort în pădure

Un fost mijlocaş scoţian, găsit mort în pădure

12 Ian 2014   •   15:48
Un fost mijlocaş scoţian, găsit mort în pădure

Fostul mijlocaş scoţian Iad Redford, care a marcat o dublă în Cupa UEFA împotriva Universităţii Craiova, în 1986, când juca la Dundee United, a fost găsit mort vineri, într-o pădure din preajma locuinţei sale din regiunea North Ayrshire, anunţă presa britanică, potrivit Agerpres.

Conform poliţiei, decesul nu ar fi avut loc în condiţii suspecte.

Redford, care avea 53 de ani, a fost la un moment dat cel mai scump transfer din fotbalul scoţian. El a atras atenţia, când era foarte tânăr, la FC Dundee, înainte de a evolua cu succes în ţara sa la Glasgow Rangers (1980-1985) şi Dundee United (1985-1988), după care s-a transferat în Anglia, la Ipswich Town (1988-1991), înainte de a semna cu echipe modeste.

Transferul său în 1980 la Glasgow Rangers, pentru 210.000 lire sterline, a reprezentat atunci un record pentru fotbalul scoţian.

Mijlocaşul a avut cea mai bună perioadă a carierei la Dundee United, cu care a marcat de două ori împotriva Universităţii Craiova, în meciul câştigat cu 3-0 de echipa sa în manşa tur a Cupei UEFA, ediţia 1986-1987. Dundee United a disputat în acel sezon finala competiţiei, pierdută în faţa suedezilor de la IFK Goteborg.

Moartea lui Redford a stârnit emoţie în Scoţia, printre cei care l-au evocat pe dispărut fiind şi fostul golgheter Ally McCoist, care i-a fost coleg la Rangers.

Cotidianul The Scotsman îl consideră pe Redford unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti care nu au jucat niciodată pentru naţionala Scoţiei, lucru datorat faptului că această ţară avea în anii 80 numeroşi mijlocaşi de valoare.

×