x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un Las Vegas în Crimeea, versiune rusească?

Un Las Vegas în Crimeea, versiune rusească?

22 Apr 2014   •   20:42
Un Las Vegas în Crimeea, versiune rusească?
Sursa foto: lycha - Fotolia

Rusia încearcă să atragă investitori în Crimeea recent anexată şi propune crearea unui Las Vegas local. Peninsula ar deveni astfel a cincea zonă a Federaţiei Ruse în care jocurile de noroc s-ar putea desfăşura în deplină legalitate, anunţă RFI.

Preşedintele rus Vladimir Putin are mari proiecte pentru Crimeea. El vrea să facă din aceasta una dintre regiunile cel mai dezvoltate din Rusia. Dar pentru asta are nevoie de investitori. Iar pentru a-i atrage în această regiune agricolă şi mai degrabă săracă, el propune crearea unei zone de jocuri de noroc, explică rfi.fr.

Rusia deţine deja patru astfel de zone, toate create printr-o lege din 2006. Una dintre aceste zone este situată în Siberia, alta în Extremul Orient, a treia în Kaliningrad, teritoriu enclavă între Polonia şi Lituania, iar a patra se află în apropiere de Marea Neagră. Ea va avea, deci, o vecină.

După adoptarea proiectului de lege prezidenţial, Crimeea alipită Federaţiei Ruse în martie va obţine un statut special. În afara acestui cerc restrâns, jocurile de noroc sunt interzise în Rusia. Noile autorităţi încă ezită: să includă întreaga peninsulă în proiect sau să limiteze la o parte din staţiunea balneară Yalta, aceasta rămâne întrebarea.


×
Subiecte în articol: crimeea