x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un profesor de la Harvard cere legalizarea tuturor drogurilor

Un profesor de la Harvard cere legalizarea tuturor drogurilor

14 Apr 2009   •   00:00

Jeffrey Miron, profesor de economie al Universităţii Harvard, a declarat pentru CNN că singura modalitate prin care se poate elimina violenţa legată de droguri este legalizarea tuturor stupefiantelor şi drogurilor.





"Interzicerea drogurilor nu a impiedicat accesul tinerilor la heroină, incluzand-o pe cea foarte ieftină... În acelaşi timp, ne confruntăm cu costurile adiacente interzicerii drogurilor, precum violenţa din Mexic care se extinde şi în SUA. Unii oameni vor abuza de droguri chiar dacă sunt legale însă magnitudinea lucrurilor negative va fi redusă substanţial", a declarat profesorul Miron pentru CNN.

Bob Stutman, fost agent al Drug Enforcement Administration (DEA), combate afirmaţiile lui Miron, el crede că legalizarea drogurilor va duce la o creştere importantă a numărului de dependenţi.
"Drogurile nu sunt rele deoarece sunt ilegale. Drogurile sunt ilegale pentru că sunt rele", declară Stutman, recunoscând că "actualul sistem este stricat şi trebuie reparat".
"Profesorul Miron poate că predă la Harvard, însă abordează greşit problema. Odată ce se vor legaliza drogurile, se va dubla şi numărul de consumatori. Unele studii vorbesc de o creştere de chiar 5-10 ori a numărului de consumatori. Dai droguri copiilor, ei le vor folosi. Cine crede că lucrul acesta nu e adevărat, n-a întâlnit niciodată un dependent de droguri", a declarat Stutman.

×
Subiecte în articol: externe