x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un profesor pensionar şi-a ucis prietenul, după o ceartă pe teme literare

Un profesor pensionar şi-a ucis prietenul, după o ceartă pe teme literare

29 Ian 2014   •   22:40
 Un profesor pensionar şi-a ucis prietenul, după o ceartă pe teme literare

Rusie, mon amour!
După ce în urmă cu ceva timp, o discuţie filosofică pe marginea conceptelor lui Kant, purtată în oraşul Rostov pe Don, s-a transformat într-o bătaie şi s-a lăsat şi cu împuşcături, o altă confruntare intelectuală s-a sfârşit rău, chiar tragic!

Proză sau poezie? Doi prieteni s-au ciondănit cu argumente literare asupra supremaţia uneia asupra celeilalte, până când vorbele n-au mai fost de ajuns...
A câştigat poezia, susţinătorul ei înjunghiindu-l pe amatorul de proză!

Potrivit The Guardian, un profesor de gimnaziu din Sverdlovsk, pensionar, şi-a ucis prietenul după ce s-au certat pe tema supramaţiei poeziei asupra prozei. "Disputa literară dintre cei doi s-a transformat rapid dintr-un conflict banal într-unul grav, iar admiratorul de poezie, un profesor pensionar în vârstă de 53 de ani, şi-a înjunghiat cu un cuţit oponentul", precizează un comunicat al poliţiei locale.

Suspectul a părăsit localitatea şi s-a ascuns în casa unui alt prieten dintr-un sat din apropierea oraşului Irbit, localitatea în care s-a comis crima, de unde a şi fost arestat de către poliţie. Nimeni nu a precizat câte sticle de vodcă au fost martore tăcute și goale la cearta celor doi.
theguardian.com

×