x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un redactor şef adjunct al Reuters acuzat de piraterie informatică

Un redactor şef adjunct al Reuters acuzat de piraterie informatică

15 Mar 2013   •   09:04
Un redactor şef adjunct al Reuters acuzat de piraterie informatică

Un responsabil al reţelelor sociale ale Reuters a fost acuzat că ar fi ajutat piraţi informatici din grupul Anonymous să atace site-ul ziarului Los Angeles Times, aparţinând grupului de presă Tribune Co., la care lucra la vremea respectivă, a anunţat joi justiţia americană.

 
Matthew Keys (28 ani), redactor şef adjunct al reţelelor sociale la Reuters.com, a fost inculpat în California pentru că ar fi transmis informaţii cu scopul de a sparge o bază de date informatice protejate, a anunţat Ministerul american al Justiţiei. 
 
Keys este acuzat că a furnizat, în decembrie 2010, membrilor grupului Anonymous, cunoscut pentru numeroasele sale atacuri informatice, coduri de acces la serverul Tribune Co. şi a permis ulterior accesul la site-ul Los Angeles Times, unul dintre titlurile grupului de presă. 
 
Conexiunea la site a fost întreruptă. 
 
Keys a fost producător al unui canal de televiziune pe internet, proprietate a Tribune Co. cu sediul la Sacramento, în California, până în octombrie 2010. 
 
Dacă va fi recunoscut culpabil, el riscă o condamnare de până la 10 ani închisoare şi o amendă de cel puţin 250.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: reuters piraterie informatica